Retraite voor vrouwen

×

Weekendretraite ‘jouw lichaam als kompas’

Ben jij je ervan bewust wat je lichaam je allemaal te vertellen heeft? Je kent vast wel dat ‘buikpijngevoel’ als je iets heel spannends hebt te doen. Of die spontane ingeving om die vriendin te bellen die dan net op dat moment jouw luisterend oor nodig heeft.

Maar ook; een beginnende hoofdpijn, zeurende rugpijn, schouders en nek die ‘vastzitten’, ’s morgens bij het opstaan niet goed uitgerust zijn. Ook dát zijn signalen die je iets te zeggen hebben. Helaas hoor ik te vaak in mijn praktijk wanneer ik mensen begeleid bij stress- & burn-out klachten dat ze, terugkijkend naar de periode die eraan vooraf ging eigenlijk al wel wisten dat ze even op de ‘stopknop’ moesten drukken. Meer dan eens is het te voorkomen dat iemand uitvalt vanwege bovengenoemde klachten.

Als je leert te luisteren naar de signalen die jouw lichaam afgeeft kan dat een heel fijn kompas in je leven zijn. Lichaamstaal, we kennen het woord allemaal. Maar wat is dat nu precies en hoe werkt dat dan?

In het weekend van 3,4 & 5 november gaan we ermee aan de slag. Er zijn in dit weekend verschillende mooie vormen om te ervaren wat de taal van jouw lichaam is. Dat doen we de ene keer door bewust onze zintuigen in te zetten en een andere keer door gewoon aanwezig te zijn.

Wat je dit weekend mag verwachten

Naast de theorie die je wordt aangereikt over lichaamstaal mag je de volgende activiteiten verwachten:

  • klankschaalmeditatie als opening van het weekend
  • meditaties
  • stiltewandeling
  • qi-gong
  • labyrint lopen
  • en natuurlijk met elkaar ervaringen delen en plezier maken

Wat dit weekend jou oplevert

Na dit weekend herken je signalen die jouw lichaam geeft én weet je hoe ernaar te handelen. Een aantal van de in dit weekend aangeboden activiteiten kun je later thuis doen. Voor de andere activiteiten kun je terecht in de praktijk van mij of van Elisabeth. De theorie over lichaamstaal die je tijdens dit weekend krijgt aangereikt krijg je op papier ook mee naar huis. Zo kun je het nog eens rustig doorlezen en er je voordeel mee doen. Zo’n weekend even weg van alles brengt je weer helemaal terug bij jezelf.

Waar je dit weekend verblijft

Deze retreat vindt plaats op een prachtige locatie in het groen; Landgoed De Hoorneboeg bij Hilversum. De biologische maaltijden worden verzorgd door restaurant ‘Bij de Tuinman‘. Deze bevindt zich ook op het landgoed. Ik nodig je van harte uit alvast een kijkje op hun website te nemen.

Wie deze retraite begeleidt

Yvonne is organisator en begeleider van deze retreat. Zij neemt al haar kennis en ervaring mee om jou een waardevol en ontspannen weekend te bezorgen. Een fijne collega van haar, Elisabeth Verheij, verzorgt de klankschaalmeditatie en de labyrintloop.

Praktisch

Het weekend van deze retreat is 3,4 & 5 november 2023. Je bent op 3 november om 18.00 uur welkom in het restaurant op het landgoed. Ik zal daar zijn om je te ontvangen. Zodra we compleet zijn gebruiken we samen de maaltijd om alvast op ontspannen wijze met elkaar kennis te maken. Daarna kun je je slaapplek inrichten en start het programma met een klankschaalconcert en meditatie.

Zaterdag na het ontbijt gaan we verder met het programma en ronden we de dag af met een gezamenlijke maaltijd bij De Tuinman. De avond is vrij van activiteiten. Als je je uitgenodigd voelt maken we er met elkaar een fijne avond van door bijvoorbeeld dans en spel.

Zondag na het ontbijt zijn er weer activiteiten en ronden we de dag af om 16.00 uur.

Jouw investering

Dit weekend wordt je, naast alle theorie die je wordt aangereikt en de activiteiten die worden aangeboden, op het landgoed heerlijk in de watten gelegd. Jouw verblijf is inclusief overnachtingen, alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) en uiteraard koffie/thee met wat lekkers.

Jouw investering: € 777,00 inclusief BTW.