ESB® therapie

ESB® therapie

×

ESB® therapie

Wat is het?

ESB® staat voor Energetisch Structurele Balans. Het is een professionele en zachte lichaamstherapie met opmerkelijke resultaten. Het is gebaseerd op de theoretische modellen van chiropractie, osteopathie en met name de Chinese acupunctuur.

In deze vorm van lichaamstherapie maak ik gebruik van zachte bewegingen die er op gericht zijn om disbalans in het lichaam op natuurlijke wijze (autoregulatie van het lichaam) te herstellen. Pijnklachten en stress verminderen en het lichaamsbewustzijn wordt vergroot.​

Ons lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen. Door overbelasting van dit herstelmechanisme is het lichaam niet meer in staat om de optimale positie in te nemen.

Tijdens een ESB® behandeling schep ik voor het lichaam een situatie waarin het weer gepast kan reageren, zichzelf reorganiseert en van binnenuit geneest.

Wanneer ESB®?

ESB® kan worden ingezet bij acute en chronische klachten. Denk aan verwondingen na een ongeval of sportblessures, maar ook chronische klachten aan bijvoorbeeld schouders, rug of heup.

Daarnaast wordt ESB® ook ingezet als traumaverwerking en kunnen storende littekens worden behandeld.

Voor wie is ESB® geschikt?

In principe kan ESB® bij elk mens, op elke leeftijd, worden toegepast. Voorafgaand aan de behandeling vindt uiteraard een zorgvuldige intake plaats. Wanneer je twijfelt of ESB® voor jou de juiste behandelmethode is, dan nodig ik je uit mij te bellen voor meer informatie.

Neem contact op