Zon, wind en?

×
Ga terug naar het overzicht

Zon, wind en?

Zon, wind en……..? Ja, daar hoort natuurlijk ZEE te staan. Die zon en wind zijn er voldoende deze dagen maar we zullen het, voorlopig althans, nog even zonder de zee moeten stellen.

Want, zoals het zoontje van een bevriende ondernemer zei, de zee is dicht!

En ja, er staan inderdaad dranghekken bij de strandopgangen die moeten voorkomen dat we met z’n allen het strand opgaan. Begrijpelijk nu, maar ik vind het heel jammer. Ik kom er zo graag om m’n hoofd lekker leeg te laten waaien.

Gelukkig heb ik sinds een aantal maanden een pup waarmee ik wandel door bos en over de heide. Dat maakt veel goed en doet veel met mijn gezondheid. Want dat zonlicht hebben we hard nodig.

Het helpt ons om vitamine D aan te maken. Belangrijk omdat vitamine D de kans op ontstekingen verlaagt. Onze voeding levert helaas niet altijd voldoende vitamine D. Daarom is het belangrijk om veel buiten te zijn en supplementen te gebruiken die het tekort aanvullen. Kom jij voldoende buiten?

Voedingsmiddelen die ontstekingsremmend werken zijn o.a.:

  • Olijfolie, hennepolie, koolzaadolie, vette vis
  • Mediterrane en Provencaalse kruiden
  • Kurkuma, gember, knoflook, peper en ui
  • Glutenvrije granen als haver, teff en quinoa

Dit is slechts een greep uit het assortiment wat een anti-oxiderende werking heeft en daardoor je gezondheid positief beïnvloed.

Hou je niet van vis bij je maaltijd? Dan is Omega-3, beter bekend als visolie, een heel goed alternatief. Overigens is deze ook in een vega variant (algen) verkrijgbaar.

Zoek je een puur en betrouwbaar merk op het gebied van voedingssupplementen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Sinds een tijdje ben ik officieel partner bij twee leveranciers van producten waar ik erg enthousiast over ben vanwege de ‘live clean’ filosofie en de resultaten die ik hoor en zie bij cliënten uit mijn praktijk en van collega’s.

Mag ik je uitnodigen voor een on-line kopje koffie of thee zodat ik je er meer over kan vertellen?

Ga terug naar het overzicht