Natuurlijk, een gezonde keus!

×
Ga terug naar het overzicht

Natuurlijk, een gezonde keus!

Natuurlijk doe ik mee om het risico van verdere verspreiding van het Corona virus tegen te gaan.
Om die reden zijn er de komende weken geen activiteiten in mijn praktijk. Dat geldt voor individuele afspraken en voor de geplande workshops en andere bijeenkomsten.

Spijtig natuurlijk voor diegenen die een afspraak hebben staan. Hoewel de klacht(en) waarvoor je bij mij onder behandeling bent vervelend kunnen zijn, het is geen levensbedreigende situatie.

Dat is waarom ik ervoor kies om even pas op de plaats te maken. En geloof me, ik kom liever mijn afspraken na. Mag ik rekenen op jullie begrip?

Na 6 april (als de berichten niet veranderen) plan ik graag weer een nieuwe afspraak in.

Wat je kunt doen om je weerstand op peil te houden heb je ongetwijfeld al op verschillende plaatsen gelezen en gehoord; voldoende slaap, voldoende water drinken, inname (extra) vitamine C. Dit alles is altijd belangrijk en nu zeker!

Wat ik zelf in de winterperiode extra slik is vitamine D3 , omdat we zoveel zonlicht missen een belangrijke toevoeging. Daarnaast gebruik ik Omega-3. Dit helpt je om voldoende essentiële vetzuren binnen te krijgen. In ons Westerse dieet krijgen we in verhouding te veel Omega-6 binnen waardoor de balans in Omega-3 en Omega-6 in ons lichaam verstoort raakt.

Als gevolg hiervan ontstaan er de zogenaamde laaggradige ontstekingen in ons lichaam. In beginsel hoef je hier niet direct iets van te merken maar op termijn veroorzaken ze onder andere huidaandoeningen en al op (te) jonge leeftijd aandoeningen als Diabetes type 2, Artrose en Parkinson.

Een gezonde verhouding in Omega-3 en Omega-6 heeft ook een positieve invloed op je brein en darmen. Een goede darmfunctie is weer belangrijk voor voldoende opname van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.
Verminder daarom het gebruik van vlees, zuivel en eieren uit de bio-industrie. Wees zuinig met het gebruik van margarine, halvarine, bakboter etc. Kies liever voor een kwalitatief goede olijfolie of roomboter.
Als extra kun je Omega-3 als voedingssupplement nemen.

Wil je hier meer over weten en vraag je je af wat dan een goed Omega-3 product is? Neem dan contact met mij op. Sinds een tijdje werk ik met een fijn product.

Voor nu, veel natuurlijke gezondheid en take care!

Ga terug naar het overzicht