Lichaamsgerichte coaching en de meerwaarde ervan

×
Ga terug naar het overzicht

Lichaamsgerichte coaching en de meerwaarde ervan

Vlucht jij naar je hoofd wanneer het spannend wordt of durf je écht te voelen?

Lichaamsgerichte coaching en de meerwaarde ervan.

Het thema van het Tijdschrift voor Coaching van afgelopen december is “lichaamsgerichte coaching”. Tijdens het doorlezen van deze uitgave bemerkte ik bij mezelf een toenemende blijdschap. Er zijn meer coaches, die net als ik, lichaamswerk inzetten bij een persoonlijk begeleidingstraject.  Er worden verschillende vormen lichaamswerk ingezet bij coaching. Dat is fijn omdat iedereen andere wensen heeft op dat gebied.  
Aikido, dans, stemcoaching en acupunctuur zijn zo maar een paar vormen die werden uitgelicht.

In mijn praktijk zet ik, naast een aantal andere coachtechnieken,  integrale massage als behandelvorm in. 
Waarom massage vraag je je misschien af. Er zijn meerdere redenen waarom ik ruim 1,5 jaar geleden besloot om twee van mijn vakgebieden, coaching en lichaamswerk, te combineren. 

Ik bemerk steeds vaker dat wanneer ik dicht bij het ‘pijnpunt’ van mijn clienten kom,  zij vluchtgedrag vertonen in de vorm van ‘gaan praten over’ en om de hete brij heen draaien. Fysieke aanraking, massage in dit geval, nodigt je uit om te gaan voelen. Ons hoofd geeft vaak aan dat het best goed gaat. Dat is immers wat we zo graag willen.
Maar ons lijf liegt niet. Het is enorm intelligent en beschikt over een groot zelfherstellend vermogen. 

Ook voor mensen die niet hun toevlucht in woorden zoeken maar er juist geen woorden aan kunnen geven is lichaamswerk erg prettig. Tijdens een behandeling hoef je niet te praten. Sterker nog, beter van niet. Je lichaam vertelt het wel.  Tijdens de massage begeleid ik je in het maken van de verbinding tussen lichaam en geest. Zo word je je meer bewust van je lijf en wat er zich daarbinnen afspeelt en kunnen we samen werken aan heling.  

Durf jij te luisteren naar wat je lichaam je vertelt?

Ga terug naar het overzicht