De kracht van zachtheid en kwetsbaarheid

×
Ga terug naar het overzicht

De kracht van zachtheid en kwetsbaarheid

zachtheid, kwetsbaarheid en kracht

Van huis uit kreeg ik mee om vooral niet te zeuren bij pijn, even een tandje erbij als ik me moe voelde en vooral dapper te zijn wanneer ik iets spannend vond. Iets wat in de tijd dat ik opgroeide niet uitzonderlijk was.  Mijn ouders hadden het beste met mij voor; een flinke, sterke en zelfstandige vrouw worden.

Tja, dat leven vanuit wilskracht en negeren van allerlei signalen heeft me ver gebracht. Helaas heeft het mij ook veel gekost. Ik raakte er belangrijke zaken door kwijt en het minst fijne was wel dat ik mezelf kwijtraakte. 

Kan dat, jezelf kwijtraken? Ja, helaas wel.  

Dat leven vanuit wilskracht betekende voor mij dat ik het leven leefde dat van mij werd verwacht. Maar het was niet wie IK ben en wat bij MIJ past. 

Als meisje en later als jonge vrouw, gezegend met een hoge mate van omgevingssensitiviteit, paste ik mij voortdurend aan. Zowel in de werk- als privésfeer voelde ik haarfijn aan wat nodig was en deed het dus. Vanzelfsprekend toch?

Van nature beschik ik over veel energie, maar niet verrassend, ook ik bleek mijn grenzen te hebben. Helaas luisterde ik niet naar de signalen, ging maar door en pleegde zo roofbouw op mijn lichaam.

De ommekeer kwam toen ik de eerste opleiding in natuurlijke gezondheidszorg volgde. Daar kwam ik in contact met de kracht van liefde en kwetsbaarheid. Mijn allergie voor de vrouwelijke zachtheid bleek mijn krachtbron te zijn! Het was een proces van jaren om daar werkelijk op te durven vertrouwen.

Nu mag die zachtheid er zijn, durf ik mee te bewegen op wat zich aandient. Het leven presenteert mij echt niet altijd wat ik wens, wel wat goed voor mij is. Dat geeft mij rust!

Er is niets mis met ambitie en daadkracht maar laat het niet leidend zijn in je leven. Combineer het met je vrouwelijke energie, met zachtheid en kwetsbaarheid. Dan ervaar je maximaal de kracht in jezelf en kost het je geen energie.

DURF TE KIEZEN VOOR DATGENE WAT VOOR JOU BELANGRIJK IS EN WAAR JE BLIJ VAN WORDT

Wil je de kracht van jouw zachtheid ervaren?

Ga terug naar het overzicht